Advertentie

Artikel

Talking Angela – een gevaarlijk gerucht rond een onschuldig spelletje

Talking Angela – een gevaarlijk gerucht rond een onschuldig spelletje
Sophie Notten

Sophie Notten

  • Bijgewerkt:

Met meer dan 65 miljoen downloads is Talking Angela zeker een succes, ondanks het feit dat er een gevaarlijk gerucht de ronde gaat op het internet. De zogenaamde hoax claimt dat Talking Angela wordt gebruikt door pedofielen die via het programma contact krijgen met kinderen. Volgens de ontwikkelaars is dit alles behalve waar.

Kinderen, apps en het internet blijven een riskante combinatie. Onze verslaggeefster Laura sprak met de COO Alessandro Traverso en Brand Director Randeep Sidhu van ontwikkelaar Outfit7 over de hoax, en wat zij doen om bezorgde ouders gerust te stellen.

De populariteit en kunstmatige intelligentie zorgden voor een geslaagde hoax

Outfit7 zegt niet zeker te zijn waar de pedofilie-geruchten vandaan komen, maar denkt dat deze begonnen in Schotland en vanaf daar verder verspreid zijn. De populariteit van de app zorgde ervoor dat de hoax een succes werd omdat een groot aantal mensen de applicatie gebruikt en er over praat. Traverso en Sidhu menen ook dat het hoge niveau van kunstmatige intelligentie in Talking Angela het gerucht in de hand werkt dat je daadwerkelijk met een mens praat. Volgens hen is het ironisch dat goed programmeerwerk resulteert in dergelijke verhalen.

De kindermodus wordt verbeterd

Veel bezorgde ouders en internetgebruikers bekritiseren de huidige kindermodus van Talking Angela. De dienst, bedoeld om de app geschikt te maken voor jonge gebruikers, is bijzonder eenvoudig uit te schakelen. Traverso en Sidhu hebben begrip voor dit argument en laten weten dat er rond Pasen verbeterd ouderlijk toezicht wordt toegevoegd. De nieuwe kindermodus vereist een wachtwoord waardoor kinderen de beveiliging niet zelf kunnen uitschakelen.

Talking Angela: een onschuldig beestje dat graag met je kletst

In-app aankopen: de verantwoordelijkheid van ouders

In-app aankopen blijven een controversieel onderdeel van apps en games die gebruikt worden door kinderen. Er zijn gevallen bekend waarin slecht geïnformeerde ouders hun kinderen per ongeluk toegang gaven tot hun financiële gegevens.

Volgens Outfit7 zijn deze aankopen vergelijkbaar met hoe kinderen vroeger voetbalplaatjes ruilden. Kinderen spenderen hun zakgeld aan speelgoed of verzamelitems, en volgens Outfit7 kan dat anno 2014 óók in hun favoriete app gebeuren.

Lees ook:

[Bron: Softonic Italia]

Sophie Notten

Sophie Notten

Het nieuwste van Sophie Notten

Editorial Richtlijnen